Stiftelsens 15-års jubileum

Den 1 oktober år 2012, på den Internationella Barndagen, hade Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus 15-års jubileum på Nobelmuseet i Gamla Stan.
Olov Amelin, VD på Nobelmuseet , Sanna Murray-Salander, Verkställande i Stiftelsen och sjukhusclownerna Gajans och Pajette från Glädjeverkstan hälsade välkommen.
Programmet för dagen var visning för barn och vuxna, sjukhusclowner från Glädjeverkstan, trolleri, experimentverkstad, tipsrunda och i biosalongerna visades den animerad filmen om Alfred Nobel och filmen om Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Det bjöds på mat, dryck, glass och godis i fulla lass från Karamellkungen och kvällen avrundades med sångtrion "Piano Canto" som sjöng mäktig italiensk operapop till tonerna av cello, violin och dragspelsmusik.

Varmt Tack till alla våra sponsorer, donatorer, partners, givare, eldsjälar, vårdpersonal och övriga vänner!

Tack alla ni som var med och firade Stiftelsens 15-års jubileum på den "Internationella Barndagen" på Nobelmuseet, vår fina samarbetspartner. Utan er, är ju Stiftelsen ingenting!
Tack Saskia Lagerbielke och "Piano Canto" för en otroligt vacker och mäktig italiensk popoperasång med cello, violin och dragspel! Wow!

Tack också Astrid Lindgrens familj för värmande ord:

"Kära Sanna och kära Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus!Det är en glädje för oss på Saltkråkan som är Astrid Lindgrens ättlingar och arvingar att följa vad stiftelsen åstadkommer för att skänka de sjuka barnen en högre livskvalitet under sjukhusvistelsen. Det arbete som stiftelsen under de här femton åren har lyckats samla ihop till är helt förundransvärt och beundransvärt. Och helt i Astrid Lindgrens anda. Hon månade verkligen om drabbade barn. Det gör Stiftelsen också med gott förstånd och stor värme.Fortsätt så.Carl Olof Nyman"

Stiftelsens 10-årsjubileum
Den 1 oktober år 2007, på den Internationella Barndagen, hade Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus 10-års jubileum i de vackra Dansmuseets lokaler. De inbjudna gästerna var sponsorer, donatorer, partners, givare och övriga vänner som har stött Stiftelsen på olika sätt genom åren. Hela familjen Lindgren fanns representerad. Även Filippa och Fredrik Reinfeldt, Stiftelsens styrelse, tidigare Barnsjukhuschefer och många andra engagerade människor hade också slutit upp.

Gästerna hade möjlighet att se Stiftelsens nyproducerade DVD som visar utvalda delar av vad Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus har bidragit till inom Astrid Lindgrens Barnsjukhus verksamhet under de första tio åren. (Under dessa tio år har Stiftelsen fått ta emot pengar, varor och tjänster för motsvarande ca 100 miljoner kronor.)
Tack till alla våra sponsorer, donatorer, partners, givare och övriga vänner som var med och firade 10-års jubileumet!