Framgångsrikt projekt ger pengar till välgörenhet

Den välkända svenska konstnären Ulrica Hydman Vallien har tillsammans med Finlands största möbeltillverkare inom planmöbler formgivit en unik möbelserie vid namn Hekla. Projektet stödjer Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus och bygger på välgörenhet. Under mässan Stockholm Furniture Fair den 4-8 februari visades serien för första gången.

Formgivaren Ulrica Hydman Vallien har skapat motiven som ska pryda glasskivorna i möbelserien Hekla. Hon är mest känd för sina konstverk utsmyckade med färgglada tulpaner, djur och människor.

- Jag tackade ja för att det är ett behjärtansvärt projekt och jag motiverades av att Projekt Hekla inbringar pengar till välgörenhet, säger Ulrica Hydman Vallien.

Berömmen var många under Stockholm Furniture Fair när den begränsade upplagan av möbler lanserades. Premiären blev en succé då mer än halva serien såldes till såväl möbelhandlare som konsumenter. Projektet kom under mässan närmare sitt mål: att donera en miljon kronor till Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

Aldrig tidigare har konst, möbler och välgörenhet varit del av ett och samma projekt. Det är en av anledningarna som Ulf Grundquist på Rotola-Pukkila Sverige tror har påverkat den positiva lanseringen.

För mer information och pressmaterial, besök www.projekthekla.se

Projekt Hekla är ett unikt samarbete mellan den välkända formgivaren Ulrica Hydman Vallien och Finlands största möbeltillverkare inom premiumsegmentet.