Glittrande julhälsning från Barnröntgen

2016-12-05

Juleljus i bästa stil bjuder barnröntgen i Solna på! Foto: Carin Tellström

JULKALENDERN LUCKA #5. Illustrerad av ett skimrande snöfall för barn kommer här en julhälsning från barnröntgen i den nya sjukhusbyggnaden i Solna.

I från barnröntgens datortomograf, plan 7 i nya sjukhusbyggnaden i Solna, lyfter vi på hatten och hälsar alla välkomna hit! Sedan en dryg vecka är vi på plats i våra nya lokaler och har samtidigt lyckats sjösätta vårt barnanpassningsprojekt.

Det har skett i form av att den nya datortomografen har fått en så kallad audiovisuell miljö, med musik och tecknade filmer samt illustrationer projicerade bland annat i taket, vilket gör besöket hos oss till en trevlig upplevelse.

Vi kan dessutom med hjälp av bilder och ljud avleda våra unga patienter så att man i vissa fall kan undvika sövning.

Detta har skett tack vare generösa bidrag från Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus och i samarbete med Siemens Healthineers. Redan efter första veckan har vi fått stor uppskattning av både föräldrar och barn.

Tack till Er som gjort detta möjligt och ett särskilt tack till "Hatten förlag AB" för bidraget med de populära figurerna "Babblarna".

Med detta vill vi önska Er alla en riktigt God Jul och Gott nytt år med hopp om ännu fler förbättringar av barnens miljö på sjukhuset!

Från vänster i bild: Ilhan Omar, Lena Gordon Murkes, Christin Ekestubbe ( i hålet), Jacob Strömgren.