Atea stödjer Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus

Atea donerar mobiltelefoner till Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Mobilerna kommer att användas tillsammans med appen Triabetes för att underlätta för barn som har diabetes.

 

- Att som barn drabbas av diabetes innebär en stor förändring för hela familjen. Att då kunna hålla kontakt med vården på ett enkelt sätt via en smart telefon och en app underlättar och bidrar till en ökad känsla av kontroll, säger Annika Carlgren, sjuksköterska diabetesavdelning vid Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

Triabetes är en app som kan användas av hela familjen för att kontrollera barnets blodsockernivå och ge instruktioner om insulindoser. Den underlättar också för hela familjen att hålla kontakt med sjukhuset.

- Vi är oerhört glada över Ateas generösa donation som i högsta grad bidrar och underlättar för många fler barn och ungdomar som har diabetes. Det ligger helt i linje med Stiftelsens mål att "främja barns vård vid sjukhuset", säger Sanna Murray-Salander, VD på Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus

- Vi är glada att kunna stödja verksamheten på det här sättet. Många familjer har inte råd med en smart telefon och att då på det här sättet kunna bidra till en mer jämlik vård känns väldigt naturligt, säger Linnea Stålhammar specialist inom mobilitet på Atea.

Mobilerna levereras av företaget Inrego som arbetar med att återanvända mobiler.