Kunglig glans på Lilla Pippidagen

Den 12 juni arrangerades Lilla Pippidagen på Lekterapin, Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Solna. I år fick sommarkalaset besök av Kronprinsessan Victoria.

Det var för 16:e året som Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus i samarbete med Lekterapin på Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Solna arrangerade sommarkalas för alla barn. Lekterapin hade laddat med ballonger och ett fikabord dukat med frukt, bullar och dryck.

Till alla barns glädje dök Pippi Långstrump upp, i sällskap med piraten Fridolf från Astrid Lindgrens Värld. I år besöktes också sommarkalaset av Kronprinsessan Victoria, som är beskyddare av Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Alla barn som ville fick varsin prinsess- eller prinskrona.

På Lekterapin blev det snabbt fullt med barn och föräldrar som ville hälsa på Pippi och Kronprinsessan och sjunga sånger tillsammans. Så småningom, försenade på grund av tågproblem, kom även poliskonstapel Kling och Fröken Prysselius och roade små och stora barn.

Under sommarkalaset hölls även en sagostund i biblioteket Bokskogen där man även kunde köpa årets nya Pippi-tröja för en billig penning och Filmverkstan hade filmvisning i entrén.

Kika på programbladet här

pippidagen2014

Henrik Almkvist, styrelseledamot i Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus

Kronprinsessan, Stiftelsens Beskyddare

Sanna Murray-Salander, verkställande i Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus

Svante Norgren, divisionschef på Astrid Lindgrens Barnsjukhus