Djurgården Hockey bjuder barnen på Astrid Lindgrens Barnsjukhus på hockeymatcher

Under 15 års tid har Djurgården Hockey samarbetat med Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Solna och Huddinge. Dels besöker flera spelare båda sjukhusen två gånger per säsong, dels bjuds de sjuka barnen in till två matcher på Hovet.

Djurgården Hockey har länge samarbetat med sjukhusen och stödjer Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Stiftelsen bildades 1997 och har som mål att "främja barns vård vid sjukhuset". Det gör Stiftelsen bland annat genom att verka för att miljön vid och inom sjukhuset på alla sätt skall underlätta barnens vistelse och därigenom påskynda deras tillfrisknande. 

Klicka här för att se ett filmklipp från spelarnas senaste besök hos barnen.

I morgon söndag och under matchen 11/1 kommer barn från sjukhusen att vara på plats för att få en rolig dag på Hovet. Djurgården Hockey har bjudit in barnen med vänner och familj att ta del av en trevlig dag som bryter av sjuktillvaron.

JENNY SILFVERSTRAND, VD Djurgården Hockey. Vad ligger bakom samarbetet med Astrid Lindgrens Barnsjukhus?

- Det började för länge sedan då Tommy Söderström ville göra något för barn som har det tufft. Det arvet för vi vidare och vi har nu utökat samarbetet med Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Vi vill helt enkelt göra något bra eftersom vi faktiskt har möjlighet till det. Vi får otroligt fin respons från mammor, pappor, morföräldrar och farföräldrar efter våra besök. Jag hoppas verkligen att fler klubbar tar efter på andra håll i landet. Det är så enkelt att göra stor skillnad i barnens vardag.

SANNA MURRAY SALANDER, VD för Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Vad tycker du om samarbetet mellan Djurgården Hockey och Astrid Lindgrens barnsjukhus?

- Bara positivt och proffsigt. Vårt mångåriga samarbete med DIF har visat på långsiktighet, kontinuitet och återkoppling. Idrottshjältar är viktiga förebilder för barnen. Samarbetet är mycket värdefullt och det bygger på ett långsiktigt och kontinuerligt samarbete för både DIF, Astrid Lindgrens Barnsjukhus och Stiftelsen.

Hur upplever barnen besöken när spelarna kommer och hälsar på?

- Som ett kul, uppmuntrande och ett viktigt inslag i vården som underlättar deras sjukhusvistelse och därmed påskyndar deras tillfrisknande. Många av DIF-spelarna känner barnen igen sedan tidigare så besöken inger trygghet och tillit.

Att barnen får komma och titta på hockey, vad är dina tankar kring det?

- Det är guld värt. Att hela familjen ges möjlighet att gå och se en hockeymatch live och helt gratis på Hovet är helt fantastiskt. Många familjer vill se hockey men har inte råd. Som bonus får barnen och ungdomarna också se spelarna som de tidigare har träffat på Astrid Lindgrens Barnsjukhus.