Peak Performance skänker mössor till barnen på Astrid Lindgrens Barnsjukhus

Den 14 september fick vi besök av Frida Karlsson på Peak Performace som överlämnade två stora kartonger med fina stickade mössor i all världens färger och modeller.

Peak

Frida Karlsson och Sanna Murray-Salander från Stiftelsen överlämnade mössorna till Lekterapin som i sin tur delades ut till många barn på sjukhuset. Kristina Silfvenius på Lekterapin har berättat om några barn och ungdomar som blivit så glada över den generösa gåvan:

"14 årig flicka med kronisk sjukdom som tyvärr har blivit sämre. Hon måste komma in till sjukhuset för upprepade injektioner samt behöver rullstol pga sin försämring. Hon fick välja en mössa och blev otroligt glad för detta. Den var brun/grön och passade henne perfekt.Sedan har en 12 årig flicka som legat isolerad på infektionsavdelningen sedan slutet av juli fått en rosa mössa. Hon kan vara ute på korta promenader med personal eller föräldrar. Med den nya fina mössan känns det roligare att gå ut.En 5 årig gosse på brännskademottagningen har fått en mössa med tofs som han gillade. Gick så stolt från mottagningen efter omläggningen som hade varit tuff.10 årig gosse från onkologen som är utan hår pga behandling valde en mössa och kände sig nöjd.Detta har varit något som passar hela åldersspridningen samt alla åldrar.Åter ett stor tack för generositeten."

Hälsningar
Kristina Silfvenius
Specialpedagog/lekterapeut, Lekterapin